Как да изтриете историята на търсенето във Facebook

Спомняте ли си, че по това време вие ​​търсехте във Facebook и „случайно“ се обърнахте към профила на бившия си приятел? А спомняте ли си, когато бяхте страхотно смазани с момиче и бихте проверявали често страницата на профила си? Може да не искате да си спомняте, но Facebook го прави. Социалната мрежа съхранява всеки термин, който въвеждате в полето за търсене. Въпреки че настройката за тези данни за поверителност е зададена само за вас, за да я видите, тя е налична за всички, които използват вашия акаунт. Нормално е обаче потребителят да се чувства неудобно от тази информация, роумирана наоколо. Ако е така, има прост процес за изтриване и изчистване на историята на търсенето ви във Facebook.

Разгледайте бързо простото обяснение стъпка по стъпка по-долу.

1. Отидете на своята времева линия

Отидете на своята времева линия във Facebook и в горния десен ъгъл на дневника на активността на вашата корична снимка.

2. Дневник на дейността

Дневникът на вашата активност представлява списък с вашите публикации и всички дейности във Facebook, включително историята на вашето търсене.

3. Повече

След това щракнете върху опцията "Още" в менюто отляво, последвано от "Снимки", "Харесвания" и "Коментари".

4. Търсене

Превъртете надолу с мишката, докато не намерите опцията за търсене. Кликнете върху него.

5. Вашата история на търсенето

Потребителят вече може да преглежда историята си на търсене във Facebook, по ред на дата. За да се отървете от него, просто кликнете върху „Изтриване на търсенето“.

6. Изчистване на историята

След това оторизирайте изскачащото меню.

7. Чиста история

Историята на търсенето ви вече е изчистена.

Изтрихте ли историята на търсенето във Facebook?

И смятате ли, че е полезно да имате достъп до историята на вашето търсене във Facebook? Препоръчвате ли да я почиствате от време на време? Разкажете ни всичко в коментарите.

Интересни Статии